Blog, Toaletare si ingrijire

Beneficiile extractului de galbenele

Beneficiile extractului de galbenele

Beneficiile extractului de Gălbenele denumită în latină Calendulei Officinalis aduce beneficii pielii și părului animalelor de companie.

Extractul de Gălbenele, Calinica, Filimica, Filimina, Hilimica, Rosioara, Rujulita, Rusnica sau traditional vindecatorul de aur al naturii este cunoscut ca:

1. Elixir de calmare a pielii: Calendula este renumită pentru proprietățile sale antiinflamatorii, făcându-l un remediu liniștitor pentru pielea iritată și sensibilă. Conține polifenoli și flavonoide, caroteni și terpene, precum și acizi grași care au acțiune antiinflamatoare. Ajută la ameliorarea iritațiilor și disconfortului pielii, făcându-l un aliat ideal pentru animalele de companie cu piele sensibilă. Conține, de asemenea, zaharuri solubile în apă care reglează electroliții necesari ai celulelor pielii care permit funcționarea lor corectă.

2. Putere de vindecare: petalele de Calendula sunt pline de antioxidanti puternici, promovand regenerarea celulelor pielii. Acest lucru îl face un ingredient de neprețuit în produsele concepute pentru a ajuta la vindecarea rănilor, minimizând cicatricile și promovând o barieră epidermică sănătoasă.

3. Hrănire pentru blană: Dincolo de beneficiile pielii, Calendula își extinde beneficiile și asupra părului. Proprietățile sale hidratante hrănesc foliculii de păr, lăsând blana mătăsoasă și strălucitoare.

4. Minune antimicrobiană: Proprietățile antimicrobiene naturale ale Calendulei o fac un scut eficient împotriva bacteriilor și ciupercilor. Acest lucru este deosebit de benefic pentru animalele de companie predispuse la infecții ale pielii, oferind o apărare blândă, dar puternică.

Beneficiile extractului de galbenele în produsele de ingrijire pentru câini:

În procesul a crea produse naturale de îngrijire premium, Calendula ocupă centrul atenției în centrul produselor specializate și axate pe îngrijirea pielii.

1. Armonie în șampoane: Proprietățile de calmare a pielii ale Calendulei creează un amestec armonios în șampoanele cu argile verzi. Nu numai că curăță, dar și răsfăță pielea animalului tău de companie, transformând fiecare baie într-o experiență asemănătoare spa-ului.

2. Moliciune mătăsoasă în balsam: Actiunea balsamurilor imbogatite cu ulei esential de Calendula, depaseste simpla descurcare si hidratare a blanii. Infuzează o notă de lux botanic, care conferă blanii o textură și un aspect irezistibil de moale și strălucitor.

3. Unguente revitalizante: Calendula fură lumina reflectoarelor în unguentele de îngrijire a pielii, oferind o atingere blândă pentru îngrijirea rănilor și întinerirea pielii. Este o armă secretă pentru crarea unei bariere a pielii rezistente și strălucitoare.

Știați că?
Abilitatea de vindecare a Calendulei are rădăcini străvechi. Era o plantă apreciată în medicina tradițională, folosită de civilizații precum Egiptul antic, Grecia, Orientul Mijlociu și India pentru proprietățile sale medicinale remarcabile.

Dincolo de beneficiile sale vindecătoare, petalele de Calendula sunt comestibile! Ele adaugă o aromă subtilă, piperată, la salate, supe și tocane, oferind delicii culinare interesante.

În grădinărit, plantarea Calendula alături de legume poate descuraja anumiți dăunători, făcându-l un însoțitor natural și ecologic în grădină.

Îmbrățișează cadoul naturii pentru bunăstarea animalului tău!
Pe măsură ce dezvăluim minunile Calendula Officinalis, onorăm contribuția sa valoroasă la produsele de îngrijire pentru animale de companie. Descoperiți strălucirea pielii și alura blănii lor, oferite de îmbrățișarea fermecătoare a ingredientelor naturale.