Blog, Toaletare si ingrijire

Câinele meu are mătreață, cum o pot trata?

anti matreata top dog

Este obișnuit să vedem câinele nostru făcând mătreață, deoarece diverse motive o pot provoca fie ocazional, fie în mod repetat. Câinele meu are mătreață, cum o pot trata? Să vedem împreună ce putem face în acest sens.

Cum apare mătreața la câini?

Câinele tău are mătreață atunci când observi că pielea se usucă și primele urme albe apar pe blană fie pe tot corpul, fie pe o parte a acestuia. In functie de cauza si de amploare, aparitia matretii este uneori insotita de mancarimi si iritatii ale pielii.

Ce cauzează mătreața la câini?

Mătreața apare din cauza perturbării funcției glandei sebacee și poate fi din diverse motive, cum ar fi:

  • Nutriție slabă: Pielea și blana sănătoase necesită hrană de bună calitate, potrivită pentru stadiul de creștere al câinelui nostru, bogată în acizi grași și proteine. Alimentația deficitară sau incompletă afectează sănătatea pielii și a blanii, rezultând mătreață (în special la căței).
  • Piele sensibilă/sensibilă: dacă câinele tău are pielea uscată sau eczeme, ar putea dezvolta pete albe și solzi pe blană și piele.
  • Sezon: Căderea sezonieră a părului mort astfel încât câinele să se adapteze la noul anotimp sau schimbările bruște de temperatură pot provoca tulburări ale pielii și, astfel, mătreață.
  • Stresul: Apariția mătreții este un simptom comun al stresului la câini.
  • Ingrijire insuficienta sau gresita: Lipsa de curatenie si igiena sau folosirea de produse inadecvate/nepotrivite pentru ingrijirea animalelor de companie cauzeaza adesea tulburari de sanatate a pielii si a blanii, ceea ce duce la aparitia matretii cainelui nostru.
  • Paraziți: Infestarea cu paraziți trebuie întotdeauna tratată imediat, deoarece provoacă diverse probleme de sănătate la animalele de companie, dintre care una este perturbarea sănătății pielii și a blanii.
  • Alergii: Alergiile alimentare sau sezoniere pot perturba echilibrul pielii și pot provoca apariția mătreții.
  • Tulburări endocrine / hormonale / Alte boli: Necesita examinarea de către un medic veterinar, trebuie să identificăm dacă apariția mătreții este un simptom care poate fi cauzat de paraziți și boli de piele, alergii sau alte probleme de sănătate și să urmărim protocolul adecvat pentru rezolvarea problemei.

Cum pot trata mătreața la câinele meu?

Dacă, în colaborare cu medicul veterinar, excludem posibilitatea ca apariția mătreții să se datoreze unei probleme de piele sau altei probleme de sănătate, atunci tratamentul mătreții la câinele nostru se poate face eficient și simplu acasă, cu ajutorul toaletării și îngrijirii adecvate folosind produse de igienă pentru animale de companie.

În primul rând, este foarte important să păstrăm pielea și blana câinelui nostru curate și să avem o rutină consecventă de îngrijire. De asemenea, trebuie să ne periem câinele frecvent și să îndepărtăm părul mort.

Cu ajutorul Top Dog și al șamponului specializat Derma Equilibrium, al șamponului cu argilă verde Green Clay și al măștii Leave-In Mask, vei vedea că aspectul pielii se îmbunătățește încă de la prima baie. În același timp, cu utilizarea sistematică a produselor, veți putea scăpa complet de mătreață.

Pași:

Sampon Derma Equilibrium
Pasul 1. Samponare prima mana cu samponul specializat Derma Equilibrium. Diluați șamponul cu apă călduță în funcție de greutatea animalului de companie (găsiți instrucțiunile de diluare pe ambalaj). Agitați ușor până obțineți un amestec uniform și aplicați amestecul diluat pe părul uscat (de preferință). Masați bine și clătiți bine.
Sampon Green Clay
Pasul 2. Sampon al 2-lea cu Samponul de specialitate Green Clay cu argilă verde. Diluați-l respectiv cu apă călduță în funcție de greutatea animalului de companie (găsiți instrucțiunile de diluare pe ambalaj), sau folosiți-l direct așa cum este (fără diluare). Masați bine și clătiți până când simțiți blana fără reziduuri de șampon. (Nu vă faceți griji dacă nu obțineți multă spumă cu șamponul cu argilă verde. Argila verde pe care o conține funcționează în mod excepțional, iar acest produs anume nu produce multă spumă).
Repair Leave-In Mask
Pasul 3. După ce clătiți șampoanele, uscați blana folosind un prosop pentru a îndepărta excesul de umiditate. Aplicați masca Leave-In Mask așa cum este, pe tot stratul umed, urmând direcția părului și întindeți-o cu mișcări blânde până când este complet absorbită în punctele de aplicare. Uscați cu meticulozitate blana cu un uscător de păr, fără a clăti masca. Nu folosiți o temperatură foarte ridicată și nu aduceți uscătorul de păr prea aproape de blana câinelui. La sfârșitul procedurii, asigurați-vă că nu rămâne umezeală.

Cum funcționează produsele Top Dog împotriva mătreții?

Samponul Derma Equilibrium trateaza productia excesiva de sebum si ajuta la restabilirea echilibrului blanii. Apoi, acțiunea de curățare profundă a șamponului cu argilă verde Green Clay îndepărtează celulele moarte și excesul de ulei și ajută la o mai bună hidratare a pielii. În cele din urmă, Leave In Mask menține hidratarea echilibrată pe toată pielea și blana, prevenind producția excesivă de sebum și începutul cercului vicios care provoacă mătreața.

Câinele meu are mătreață, cum o pot trata?