Blog - pet friendly, Toaletare si ingrijire

Avantajele uleiului de măsline asupra corpului, părului și pielii!

Avantajele uleiului de măsline asupra corpului, părului și pielii!

Uleiul de măsline, cunoscut și sub denumirea de „Aurul lichid al Mediteranei”, este una dintre cele mai prețioase comori pe care ni le oferă natura, cu numeroase beneficii pentru sănătatea corpului, a pielii și a părului, iar Grecia are de departe cea mai mare performanță in consumul de ulei de măsline la nivel internațional.

Distincție internațională și un premiu de argint pentru samponul Dry Cleaning de la Top Dog

La „Top Dog”, uleiul de măsline este în proporții substanțiale, parte din compoziția aproape a tuturor produselor de îngrijire a animalelor de companie pe care le produc. Și suntem și mai mândri pentru că au fost onorați pentru această alegere la premiile World Olive Oil Exhibition. Dry Cleaning Foam Pet Shampoo a primit Premiul de Argint la Premiile Olive Oil Delicatessen la categoria „Utilizarea uleiului de măsline într-un produs cosmetic”, în cadrul Expoziției Mondiale a Uleiului de Măsline 2022, organizată în martie la Madrid.

TopDog Repair Leave-In Mask

Pentru al doilea an consecutiv produsele TopDog sunt premiate la World Olive Oil Exhibition (Expoziția Mondială a Uleiului de Măsline) 2023 pentru utilizarea uleiului de măsline într-un produs cosmetic. TopDog Repair Leave-In Mask, masca reparatoare care nu necesita clatire.

De ce uleiul de măsline are atât de multe proprietăți benefice?
Peste 85% din consistența uleiului de măsline este reprezentată de acizi grași nesaturați (acid oleic – Omega 9, acid palmitoleic – Omega 7, acid linoleic – Omega 3, acid α-linolenic). De asemenea, conține polifenoli (categorie de substanțe chimice care sunt conținute în mod natural în plante și au proprietăți antioxidante), tocoferoli (Vitamina E), caroteni (proprietăți antioxidante, protecția pielii), steroli (ajută la scăderea colesterolului), B-caroten, cunoscut și precum vitamina A (antioxidantă și esențială pentru vedere), squalen etc.

Să vedem cum compoziția de mai sus de ulei de măsline aduce beneficii sănătății generale a organismului și, mai precis, sănătății pielii și blanii.

Studiile științifice au demonstrat contribuția uleiului de măsline la sănătatea generală și că proprietățile sale nutritive, antioxidante și hidratante afectează pozitiv sănătatea pielii și a părului.

Beneficiile uleiului de măsline pentru piele și blană.
S-a descoperit că acidul oleic ajută la creșterea și rezistența părului, menținând moliciunea și strălucirea pielii și a blanii și are proprietăți anti-îmbătrânire și antioxidante.

Acidul palmitoleic hrănește și hidratează în profunzime, este esențial în producerea de colagen și întinerește pielea. În același timp are și acțiune antiinflamatoare ajutând la hidratarea adecvată a pielii atopice și uscate.

Acidul linoleic ajută la reducerea căderii părului, ajută la vindecarea țesuturilor deteriorate, hidratează părul, are proprietăți antioxidante și ajută la menținerea umidității în piele și blană.

Polifenolii, cunoscuți pentru proprietățile lor antioxidante, protejează pielea și blana de daunele cauzate de factorii mediului extern și radiațiile solare, au efecte anti-îmbătrânire și ajută la refacerea lor, ajutând și protejând în același timp elasticitatea acestora.

Alfa-tocoferolul din uleiul de măsline, sau altfel Vitamina E, are proprietăți antioxidante foarte puternice și acțiune anti-îmbătrânire și, ca rezultat, contribuie în mod semnificativ la prevenirea leziunilor pielii. În același timp, ajută la etanșarea umidității și menține nivelul de hidratare al părului.

Squalenul imită funcția naturală a lipidelor pielii formând o peliculă protectoare, întărind astfel eficient „scutul” acestuia, care protejează împotriva iritațiilor și reține umiditatea și nutrienții. În plus, conținutul său de acizi grași mononesaturați, linoleic și linolenic, îmbunătățește hidratarea și strălucirea.

Uleiul de măsline este un aliat indispensabil în îngrijirea pielii și a blanii. Includerea sa – împreună cu multe alte ingrediente naturale benefice – în șampoanele, balsamurile și loțiunile de îngrijire a părului și a pielii de la „Top Dog” conferă produselor eficacitatea unică în curățarea, igiena și îngrijirea animalelor de companie.

Click aici pentru lista completa a produselor pe baza de ulei de masline!