Blog - pet friendly, Toaletare si ingrijire

Puteți folosi șampon uman pe un câine?

Puteți folosi șampon uman pe un câine?

Dacă tovarășul tău canin are nevoie disperată de o baie după o plimbare deosebit de noroioasă și nu ai nici un șampon pentru câini la îndemână, ai putea fi tentat să folosești propriul șampon crezând că nu va face niciun rău. Intrebarea este: Puteți folosi șampon uman pe un câine?

Este ușor să cazi în capcana de a crede că toate șampoanele sunt create egale, mai ales atunci când ai o urgență, dar e important să te ții de cel mai bun șampon pentru câini și să eviți să-ți spumezi puiul cu produse concepute pentru oameni.

Cel mai bine este să nu folosiți șampon uman pe un câine, pielea umană este mai acidă decât pielea canină, așa că șampoanele sunt echilibrate pentru a ține cont de acest lucru. Pielea canină este, de asemenea, mai subțire decât pielea umană, ceea ce înseamnă că este mai predispusă la deteriorarea de către șampoanele dure și este în general mai sensibilă.

De aceea, un șampon bun pentru câini ar trebui să fie întotdeauna alegerea ta numărul unu atunci când faci baie câinelui. Formulate special pentru a se potrivi blănii și pielii prietenului tău, șampoanele pentru câini vin într-o gamă de tipuri diferite pentru a se potrivi nevoilor fiecărei rase.

Mai jos, vă dezvăluim alternativele noastre preferate de șampon pentru câini pentru acele momente în care vă aflați în dificultate și dezvăluim cât de des ar trebui să vă faceți baie câinelui. Consultați ghidul nostru pentru cel mai bun balsam pentru câini sau continuați să citiți pentru a afla tot ce trebuie să știți pentru a face din timpul băii o experiență sigură pentru tovarășul dvs. canin.

Puteți folosi șampon uman pe un câine?

Este puțin probabil ca șamponul uman să dăuneze câinelui tău dacă l-ai aplicat accidental ca o singură dată, dar este important să reții că nu este o soluție pe termen lung.

Acest lucru se datorează faptului că pielea unui câine este formată din mai multe straturi delicate care pot fi deteriorate de substanțe chimice care au un nivel diferit de aciditate. Câinii au niveluri de pH diferite față de oameni, ceea ce înseamnă că șamponul uman este mult prea dur pentru puiul tău.

În timp ce pielea umană are de obicei un echilibru de pH între 5,5 și 5,6, este normal ca prietenul tău canin să aibă un echilibru normal de pH între 6,2 și 7,4; de obicei mai neutru decât acid.

Folosirea șamponului uman la câini poate perturba stratul exterior al pielii numit mantaua acidă, care le protejează corpul de organisme neplăcute, cum ar fi bacteriile, virușii și drojdiile.

Puteți folosi șampon pentru copii la câini?

Puteți folosi șampon pentru copii la câini? Cel mai bine este să nu o faceți. Deși șamponul pentru copii este cel mai blând șampon uman tot nu este ideal pentru câini, este încă prea acid pentru pielea caninului și în timp, este probabil să provoace probleme. Acestea fiind spuse, dacă câinele tău s-a rostogolit în ceva dezgustător și ai rămas fără șampon pentru câini, va fi o singură spălare cu șampon pentru copii. sigur pentru majoritatea câinilor.

Dacă alegeți să utilizați șampon pentru bebeluși, optați pentru unul care nu este parfumat și clar, fără culori sau parfumuri adăugate.

Pot folosi șamponul de vase pentru a-mi spăla câinele?

Săpunul de vase este frecvent citat ca o modalitate de a ucide puricii de la animalele de companie, motiv pentru care vă întrebați dacă poate acționa și ca un șampon. Este important să nu folosiți săpunul de vase pentru a vă spăla câinele.

Deși șamponul de vase poate părea o alternativă la șamponul pentru câini, mai ales când există purici, nu este o soluție bună, șamponul de vase este incredibil de uscat și nu are pH-ul potrivit pentru piele. Va îndepărta pielea și blana de uleiurile naturale protectoare și va perturba bariera pielii. Pielea are propriul microbiom – la fel ca intestinul – plin de bacterii sănătoase și drojdii care trăiesc. în armonie cu câinele dvs. Samponele de vase pot perturba această floră naturală și pot crește probabilitatea infecțiilor cutanate din cauza creșterii excesive a bacteriilor rele și a drojdiilor.

Cât de des ar trebui să vă spălați câinele?

Cât de des ar trebui să-mi fac baie câinelui este o întrebare pe care s-ar putea să ți-o fi pus-o de mai multe ori. Să recunoaștem, câteodată câinii devin destul de mirositoari, așa că poate fi tentant să-ți faci baie câinelui în mod frecvent, dar acest lucru le poate usca pielea sau chiar poate provoca tulburări ale pielii. Scăldatul prea regulat poate interfera, de asemenea, cu orice tratament existent pentru piele și deparazitare pe care îl folosește câinele tău.

Cât de des ar trebui să-ți faci baie câinelui depinde de blana lui, de cât de murdar este și de eventualele alergii pe care le are. În general, majoritatea câinilor cu blană scurtă scapă făcând baie nu mai mult de o dată pe lună. Câinii cu blană mai lungă sau creț ar putea avea nevoie de o baie mai regulată decât aceasta, ca parte a unui regim de îngrijire.

Unii câini cu alergii vor trebui să fie spălați de două ori pe săptămână sau mai mult. Deși aceasta nu este o idee bună pentru majoritatea câinilor (va usca pielea și va cauza probleme!), poate fi cu adevărat liniștitor pentru câinii alergici, mai ales atunci când se folosește un șampon medicamentos.