Toaletare si ingrijire

Ce este un balsam pentru câini?

Ce este un balsam pentru câini

Utilizarea balsamului / măștii pentru câini.

Este important să folosiți un balsam/mască atunci când îngrijiți un câine?

Răspunsul scurt este că este necesar să folosim un balsam pentru câini sau o mască pentru câini după ce am făcut baie câinelui, dar și că unii câini au nevoie de el și beneficiază mai mult decât alții.

Frecvența îngrijirii și tipul de produse folosite depind de rasă de sănătatea blanii și a pielii și de stilul de viață al câinelui. Șamponul este folosit pentru a îndepărta murdăria de pe piele și blană. Cu toate acestea, șamponul în sine nu protejează părul animalului de companie, ceea ce duce la o posibilă „pierdere” a uleiurilor care sunt necesare pentru hidratarea pielii și a blanii. Utilizarea produsului potrivit (balsam/mască) după șamponare protejează părul și reda hidratarea, umiditatea și elasticitatea.

Ce este un balsam pentru câini?

Green Clay Mask

Green Clay Mask

Balsamul pentru câini suplimentează șampoanele, se aplică după șamponare și pe lângă refacerea umidității previne deteriorarea părului, face blana mai moale și adaugă strălucire.

Beneficiile balsamului pentru câini

Unele dintre beneficiile unui balsam/mască pentru câini sunt:

  • Suplimentează șamponul, restabilește umiditatea și face pielea și părul neted.
  • Repara blana și face pielea mai elastică. Funcția balsamului este de a restabili uleiurile pe care șamponul le-ar putea „elimina” de pe pielea unui câine în timpul băii. În acest fel un balsam hrănește și repară părul și pielea câinelui. Mai ales în cazul câinilor foarte murdari sau noroiați, este necesar să îl folosiți pentru a reface uleiurile care au fost „înlăturate” în timpul unei băi intensive.
  • Ajută la îndepărtarea părului mort în timpul îngrijirii și facilitează desprinderea blănii deteriorate in timpul periajului.
  • Ajută la descâlcirea blănii fără durere, mai ales la rasele cu păr lung.
  • Hraneste si confera stralucire blănii.
  • Reduce electricitatea statică.

Repair Leave-In Mask

Repair Leave-In Mask

mineral_balm_250ml_diamex

Diamex Balsam Mineral Range

Diamex Balsam crema Coco-Bio

Diamex Balsam crema Coco-Bio

Diamex Balsam

Diamex Balsam

Diamex Balsam Oleogine

Diamex Balsam Oleogine

Balsam TopDog 1lt

Balsam TopDog

O baie bună însoțită de un balsam/mască pentru câini relaxează câinele nostru și oferă o senzație de confort. În același timp, ajută la o mai bună aerisire a corpului, protejând astfel indirect împotriva excesului de umiditate care poate duce la posibile mirosuri nedorite și formarea de microorganisme pe piele și blană.