Blog - pet friendly, Toaletare si ingrijire

Cum să-ți îngrijești câinele înainte de baie?

Cum să-ți îngrijești câinele înainte de baie

Introducere

Cum să-ți îngrijești câinele înainte de baie? Este timpul să faci baie câinelui? De ce să vă pierdeți timpul cu pieptănatul inaintea spălarii? Oricum se va uda.

S-a dovedi ca îngrijirea câinelui înainte de baie este de fapt foarte utilă și importantă. Îndepărtarea excesului de murdărie, a resturilor și a părului mort înainte de baie previne contaminarea unor zone ale corpului, cum ar fi ochii și organele genitale, din cauza scurgerii apei de baie care poate conține bacterii. De asemenea, părul mat sau încâlcit care se udă devine o mizerie iremediabilă care nu poate fi prelucrată și va trebui tăiată cu foarfeca. În timp ce blana este uscată, există o șansă să puteți rezolva un nod sau două înainte de a face baie! De asemenea, etape de toaletare, cum ar fi tăierea unghiilor și îndepărtarea excesului de păr, pot fi efectuate înainte de îmbăiere, când câinele este încă nestresat și este mai puțin probabil să se opună pentru că și-a pierdut răbdarea față de acest proces!

Perspectiva câinelui

Îngrijirea înainte de baie poate fi relaxantă pentru câinele dumneavoastră, dacă îi place o periere bună. Dacă patrupedul dumneavoastră este stresat de toaletare, atunci este posibil să doriți să împărțiți toaletarea dinaintea băii și baia în două etape, cu o pauză între ele pentru a-i permite câinelui dumneavoastră să-și revină. Ceea ce funcționează cel mai bine variază pentru fiecare câine în parte, așa că trebuie să vă cunoașteți cățelul și să știți dacă are nevoie de un proces fragmentat sau dacă este doar o divă care adoră o zi prelungită de spa!

Etapele perierii înainte de baie

spray de descalcire
spray de descalcire
perie slicker
perie slicker
foarfeca
foarfeca
perie cu pini
perie cu pini
pieptene de descalcire
pieptene de descalcire
pieptene
pieptene
  1. Spray de descâlcire – Dacă aveți un câine cu părul lung sau un câine cu un strat gros de sub blană, aplicați un spray descâlcire înainte de periaj pentru a descâlci părul și a ajuta la periaj.
  2. Indepârtarea parului mort – Indepărtați părul mort și resturile cu o perie slicker sau o perie cu ace înainte de baie. Mergeți până la piele.
  3. Lucru în secțiuni – Lucrați pe secțiuni pentru a îndepărta blana, eventualele noduri și covorașe pe tot corpul, abdomenul, picioarele, spatele și fața.
  4. Îndepărtați resturile – În cazul blănii groase, periați-o în sens invers față de sensul de crestere a parului, lucrând spre exterior pentru a îndepărta părul și resturile, apoi in sensul de crestere a parului, pentru a netezi blana.
  5. Îndepărtați straturile – Folosiți un pieptene și degetele pentru a îndepărta orice încurcătură și pentru a trece bine prin păr. Îndepărtați straturile cu o unealtă de descalcire sau cu o foarfecă, dacă este necesar.

De ce este recomandată baia înainte de tundere?

Pentru că fără baie:

❌️ toaletajul nu este complet
❌️ toaletajul nu este igienic
❌️ toaletajul nu este dermatologic corect
❌️ stricăm mai tare firul de păr în loc să îl reparăm

Ce rol joacă baia?

✅️ Igienizare
✅️ Hidratăm în profunzime atât pielea cât și blana
✅️ Creăm toleranță și elasticitate pentru firul de păr
✅️ Reparăm firul de păr folosind cosmeticele profesionale corecte
✅️ Combatem din exterior simptomele precum deshidratarea, mătreața și iritațiile
✅️ Procesele precum năpârlitul și descâlcitul pot fi făcute într-un mod corect, sănătos și blând
✅️ Eliminăm mirosurile neplăcute
✅️ Observăm din timp și în detaliu eventualele schimbări la nivelul pielii, care pot fi semne ale unor probleme de sănătate
✅️ Pielea și blana vor fi mai sănătoase

Concluzie

  • Nodurile din părul câinelui dumneavoastră vor deveni imposibil de gestionat atunci când este ud. Periați-le, folosiți un spray pentru descalcit sau scoateți-le cu foarfeca înainte de baie.
  • Îndepărtați cât mai multe resturi și bacterii de pe câinele dumneavoastră înainte de îmbăiere pentru a preveni contaminarea zonelor delicate în timpul îmbăierii.
  • Asigurați-vă că patrupedul nu devine frustrat de sesiunile lungi de toaletare înainte de îmbăiere. Luați o pauză dacă este necesar. Asigurați-vă că aveți la dispoziție uneltele și consumabilele potrivite înainte de toaletare pentru a scurta timpul, astfel încât dumneavoastră și câinele dumneavoastră să nu vă pierdeți răbdarea în timpul procesului.

Poate părea contraintuitiv să îți îngrijești câinele înainte de a-l îmbăia, la urma urmei, oricum se va uda! Toaletarea înainte de baie este de fapt foarte productivă, deoarece îndepărtează excesul de murdărie și păr care se poate încurca în timpul procesului de îmbăiere. Asigurați-vă că faceți pauze, mai ales dacă aveți un câine cu părul lung, care va avea nevoie de mult timp pentru a se peria și a se îmbăia, astfel încât să nu vă obosiți amândoi și să nu vă impacientați în ziua băii.