Blog, Toaletare si ingrijire

Este uleiul de cocos bun pentru câinele tău?

Este uleiul de cocos bun pentru cainele tau

Este uleiul de cocos bun pentru câinele tău?

În ultimii ani, uleiul de cocos a devenit un supliment la mare căutare sau un superaliment adăugat atât în hrană, cât și în soluțiile pentru îngrijirea corporală. Nu e un lucru întâmplător căci are cu ce se lăuda, iar beneficiile i-au fost dovedite în urma a peste 1500 de studii clinice realizate de-a lungul timpului.

Dacă te întrebi cât este de sigur să folosești ulei de cocos pentru cel mai bun prieten, află că utilizarea uleiului de cocos în îngrijirea câinelui este permisă, atât timp cât e vorba de un ulei de foarte bună calitate, adică unul extra virgin, obținut prin presare la rece.

Uleiul de cocos este un produs naturist care poate fi utilizat cu încredere și pentru căței, având o mulțime de beneficii asupra stării lor de bine. Bineînțeles, poate fi folosit atât intern, cât și extern. Printre proprietățile sale de top se numără cele antifungice, antioxidante, antibacteriene și antivirale. Aplicat pe piele are efecte regeneratoare, antiiritante, antiinflamatoare.

Dacă ai dubii cu privire la utilizarea lui pentru cățel, sfătuiește-te și cu medicul veterinar care se ocupă în mod normal de câinele tău. Cere-i sfatul mai ales atunci când vrei să-i adaugi uleiul de cocos în alimentație. Roagă-l să te îndrume cu privire la cantitatea corectă pe care trebuie să i-o administrezi. Îți spun asta deoarece, dacă ai un cățel care se luptă cu kilogramele în plus sau este predispus la probleme ale pancreasului, nu este o idee bună să primească ulei de cocos.

În schimb, pentru utilizarea sa externă, uleiul de cocos este recomandat să facă parte din trusa de înfrumusețare, dar și din cea de prim-ajutor a câinelui tău.

Va recomandam produsele cosmetice care au ca si ingredient ulei de cocos:

Din punct de vedere cosmetic, uleiul de cocos ajută la:

  • Acid-ul lauric din uleiul de cocos are proprietăți antiinflamatorii, antifungice și antibacteriene. De asemenea, se presupune că acidul lauric luptă împotriva virușilor.
  • Beneficii topice – Se știe că ajută la afecțiuni ale pielii, cum ar fi puncte fierbinți, mușcături, înțepături sau mâncărimi și piele uscată. Șampoanele făcute cu uleiuri organice, cum ar fi uleiul de cocos, pot îmbunătăți pielea deteriorată și pot reduce alergenii. Unii proprietari de animale de companie au făcut chiar și un balsam pentru labute cu ulei de cocos ca unul dintre ingrediente.
  • Face blana câinilor lucioasa și stralucitoare.
  • Elimina mirosurile neplacute specifice cainilor.

Află cum să utilizezi în mod sigur și eficient uleiul de cocos în beneficiul câinelui tău, citind articolul complet pe site-ul totuldespreanimale.ro.