Toaletare si ingrijire

Ce sunt petele de lacrimi din jurul ochilor câinelui?

dog stains

Ce sunt petele de lacrimi din jurul ochilor câinelui?

Petele maro sau roșiatice care apar pe părul din jurul zonei ochilor sunt un fenomen relativ frecvent la câini. Deși pot fi mai vizibile la rasele de culoare deschisă, cum ar fi Bison Frise, Maltese, Westie sau Samoyed, pot apărea la orice câine indiferent de culoarea acestuia.

În cele mai multe cazuri, sunt cauzate de fenomenul numit epifora (secreție lacrimală excesivă), care la rândul său poate fi cauzat de diverși factori (genetici, obstrucția căilor lacrimale, alergii, alimentație, boli oculare). Înainte de a lua orice măsură, dacă câinele dumneavoastră are o problemă severă de lacrimare (în primul rând dacă aceasta apare brusc), consultați-vă medicul veterinar, care vă va îndruma cu privire la posibilele cauze și către cele mai bune soluții.

Când lacrimile rămân pe blana din jurul ochilor, porfirina (un pigment care este conținut în mod natural în ele) „vopsește” părul lăsând petele maro-roșiatice pe care le vedem. În plus, concentrația de umiditate și reziduuri lacrimale pe părul facial al câinelui favorizează formarea de bacterii care, la rândul lor, pot provoca iritații și disconfort în ochii câinelui.

De ce câinele meu produce lacrimi excesive?

Secreția excesivă de lacrimi la câini are mai multe cauze, dintre care unele pot necesita îngrijiri veterinare. Producția standard de lacrimi în ochi este „drenată” prin două găuri mici de la vârful ochiului, care canalizează lacrimile în cavitatea nazală și sunt astfel trimise în jos prin nas și gură. Prin urmare, orice neregularitate în anatomia ochiului sau iritație cauzată de alergii, alimentație necorespunzătoare, obstrucție sau alte cauze poate obstrucționa procesul de drenaj și, astfel, poate provoca lacrimare excesivă. În orice caz, se recomandă consultarea unui medic veterinar pentru a identifica cauza. De asemenea, trebuie să reținem că petele de lacrimă sunt cauzate de secreția lacrimală normală atunci când chiar și cantități mici de lacrimi rămân pe părul din jurul ochilor.

Tratamentul petelor de lacrimi la un câine.

– Curățare și îngrijire meticuloasă în jurul zonei ochilor câinelui

Îngrijirea frecventă (chiar și zilnic, acolo unde este necesar – cum ar fi la rasele cu mult păr lung pe față), curățarea și îndepărtarea reziduurilor lacrimale, murdăriei și cruste lacrimale vor ajuta la reducerea sau chiar eliminarea petelor de lacrimi. Cum? No More Stains, emulsia de curățare hidratantă, a fost concepută pentru a aborda tocmai această problemă. Cu patru acțiuni în unu, curăță, hidratează, calmează și regenerează pielea și celulele părului. Având o combinație de 11 ingrediente naturale și vitaminele E și C va deveni aliatul tău zilnic în îngrijirea ochilor câinelui tău. Este testat oftalmologic și sigur de utilizat în jurul zonei ochilor și, în general, oriunde există pigmentare pe blană. Vă rugăm să aflați detaliile și cum să aplicați loțiunea inovatoare de curățare a ochilor No More Stains și bucurați-vă de fețele lor curate!

– Dieta echilibrata
O dietă echilibrată este prioritatea pentru sănătatea generală și pentru greutatea corectă a animalului nostru de companie și contribuie semnificativ la buna funcționare a ochilor. Vă rugăm să consultați medicul veterinar pentru nutriția optimă a câinelui dumneavoastră, în funcție de rasa, vârsta și nevoile specifice ale acestuia. Asigurați-vă că ajustați dieta în funcție de stadiul lor de dezvoltare, viața de zi cu zi și condițiile care pot apărea pe măsură ce câinele dvs. se dezvoltă.

Pete în jurul gurii sau labelor câinelui

În afară de zona din jurul ochilor, pigmentarea blanii poate fi observată și în zona din jurul gurii sau a labelor prietenilor noștri patruped. Cauzele, în acest caz, sunt diferite și se datorează în principal pigmenților alimentari când vine vorba de zona gurii sau prafului și murdăriei când vine vorba de labe. Această problemă ar putea fi mai distinctă la rasele de culoare deschisă și cu părul lung, deoarece apa sau umezeala salivei este prinsă în blana lungă, iar apoi pigmenții din alimente sau murdărie aderă la stratul umed și provoacă pete pe păr. Și aici, îngrijirea meticuloasă și curățarea și tunderea regulata a parului (recomandat să fie făcute de un îngrijitor de câini profesionist) pentru a evita concentrația de umiditate vor ajuta la îmbunătățirea sau chiar la eliminarea problemei. No More Stains este potrivit și poate ajuta și în aceste zone.